Ungdommene tar over restaurant!

Robin Dale Oen
20.4.2023
Tid å lese artikkel: 0 min.
Ungdommene tar over restaurant!
Illustrasjonsfoto mat (Unsplash)

Mandag 13. februar skal ungdommene fra Dale Oen Academy utfordre sine egne grenser ved å ta over en av restaurantene til Michelin-kokken Christopher Haatuft. Nå ligger de i hardtrening for å lære seg mest mulig om sjømat, samtidig som billettene rives bort.

Restaurantarrangementet «Sjømatspire Experience» markerer starten på Bergen Sjømatfestival som arrangeres fra 13.-18. februar. Sammen med kjøkken-teamet på Damsgård Restaurant, og den anerkjente kokken og BARE-gründeren Morten Tungesvik, skal ungdommene ta over restaurantdriften en hel kveld. De står selv for menyutvikling, gjennomføringen og underholdningen.

Mestring gjennom sjømat

Dale Oen Academy er et tilbud til ungdom som av ulike årsaker ikke går på videregående. Akademiet er en del av Dale Oen-stiftelsen, som ble grunnlagt av Robin Dale Oen etter at lillebroren og toppsvømmeren Alexander Dale Oen brått gikk bort under et treningsopphold i USA like før OL i 2012.

Gjennom samarbeidet med Matarena AS er målet at ungdommene fra Dale Oen Academy skal oppleve mestring, utvikle sine karakterstyrker, øve på problemløsning, og ikke minst lære om matlaging og bærekraft. Gjennom arbeidet med arrangementet skal de få praktisk kjennskap til mulige utdanningsveier innen restaurant- og matfag, forteller Kjetil Nordås, dagleg leder i Dale Oen Academy, som er imponert over hva ungdommene har fått til allerede.  

Artikkelforfatter: Appetitt

Søk her!

Kontakt The Dale Oen Experience 🤙🏼

Vil du vite mer om hva du kan oppleve hos oss? Bruk skjemaet nedenfor og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.

Tusen takk! Meldingen din har nå blitt mottatt!
Huffda! Noe gikk galt når skjemaet ble sendt. Vennligst prøv igjen