Søk her!
Oslo

Mellom 15 og 20 år?
Skolelei, men eventyrlysten?

Velkommen til Dale Oen Academy Oslo!

Urbant og vilt. Med utgangspunkt i vårt nydelig beliggende senter i Ormsundet kan vi komme oss til sjøs og til skogs på et blunk. Vi bruker marka og fjorden mye, samtidig som vi drar akkurat dit vi ønsker, enten det er til Sørlandet eller Vestlandet.
Jente i svømmedrakt
Gi litt mer. Nå litt høyere!
Velkommen til Dale Oen Academy Oslo

Dale Oen Academy er et eventyrlig mestrings- og oppdager-år for ungdom mellom 15 og 20 år, som ønsker et spenningsfullt og utviklende år før videregående -eller som forberedelse til arbeidslivet.
Det handler om å styrke troen på seg selv og oppdage hvor fint livet kan være.

Målet er at hver dag skal være meningsfull, og at man skal oppleve sitt livs beste år sammen med venner som virkelig kjenner hverandre,og som man kommer til å ha resten av livet.

Med utgangspunt i blant annet turer og friluftsliv, kajakk, ski, hundekjøring, båt, bygg, kokkekurs, klatring og mye mer, blir du bevisst på egne og andres styrker og blir i stand til å håndtere utfordrende situasjoner bedre i fremtiden.

Året som vil forandre livet ditt!

Ungdommer ute i villmarken

Friluftsliv og glede av å være i naturen er en viktig del av Dale Oen Academy. Uansett hvilken aktivitet vi driver, er det Karakterbyggingen som er i sentrum.

Ungdommer som kravler i bekk.

Å bare gjøre det man kan kalles ikke læring.
Det handler derfor om å prøve nye ting, feile, prøve igjen - og mestre!
Gjør man dette sammen, lærer man utrolig mye om seg selv, om andre og om verden.

5 kjappe:

Hvem?
Pil ned og opp

Jenter og gutter mellom 15 og 20 år fra hele landet.

Hvor?
Pil ned og opp

Herdlevær/Breivik/Herdla. Alle oppdagere får mulighet til å bo på Akademiet vårt. Fantastiske fasiliteter like i havgapet. Buss mellom Bergen og Ovågen.

Når?
Pil ned og opp

Fra høstferien til sommerferien mellom 09.00-14.30, pluss korte og lengre ekspedisjoner. Vi følger skolerutene. Påmeldingsfrist: 1. oktober 2023.

Pris?
Pil ned og opp

Ingenting(!) med stipend. Egenandelen er på 80.000,- men om man ikke har muligheten til å betale dette, kan man søke Stiftelsen om stipend for hele eller deler av beløpet.

Illustrasjon av mann med datamaskin som stiller spørsmål.
F.A.Q.

Alle har talenter og et ønske om å mestre.

(True story)

På Dale Oen Academy får ungdommene oppdage styrkene sine, oppleve mestring, dra på oppdagelsesreiser, opprette samarbeid og oppfinne smarte og fremtidsrettede løsninger - med naturen som ramme. Våre deltalkere er derfor ikke elever, men oppdagere!

Gjennom Dale Oen Academy gjør vi tradisjonelt teoretiske fag om til praktiske fag. Det er å lære om verden i verden.

Vi vil la ungdommen forske i havet med undervannsdroner, seilbåter og kajakker og andre redskap som kun fantasien setter grenser for. De skal få lage satellitter som vi skyter opp i verdensrommet fra Andøya for å samle inn data om jordens tilstand, dra på ekspedisjoner til havs og til lands, og oppdage lysten til å følge drømmer – og motet til å gjøre det.

To ungdommer i kajakk
Å få lov til å holde på med forskning og teknologi på en praktisk måte gjør at man kan oppdage læringen på en helt ny måte, uten leksjoner og pugging.
To ungdommer sitter på benk i naturen og ser ut over elv, innsjø
Selv om utgangspunktet er Oslo, er ofte destinasjonen en helt annen.

Våre viktigste støttespillere.

Se vår film om akademiet over. (Produsert av: Tv2)

Vi er en del av Kronprinsparets Fond 🤎

Vi vil gi Oppdagerne varierte opplevelser og oppdage så mye som mulig.
Derfor har vi mange fantastiske bidragsytere som gjør dette mulig: AdO Arena, 5000 Radio Bergen, Fløyen, Røde Kors, Redningsselskapet, BergenBrannvesen, Myrkdalen Ski Resort, RESQ, Høgskolen på Vestlandet, Universiteteti Bergen, MatArena, Rødne FjordCruise, Spillhuset Bergen, Akvariet i Bergen, JustPadel Sotra, Loen Active, Bergen City Marathon, Barry's, Equinor, Eviny ogmange fler. Vi har dessuten noen av de aller beste pedagoger/ledere/instruktørersom er å oppdrive.

"Dale Oen Academy reddet livet mitt."
-Oppdager

Bilde av skogSamarbeidMestringMestringMestring

Team DOE

Hils på noen av instruktørene som vil da deg varmt i mot på Dale Oen Academy / Experience.
Robin Dale Oen
Robin Dale Oen
Grunnlegger / Daglig Leder
Ålesund
Bergen
Oslo
Telefon:
405 55 800
Robin var med på å starte stiftelsen Dale Oen Experience i 2012. Robin og teamet har også vært med på å starte Dale Oen Academy.
Vibeke Dale Oen
Vibeke Dale Oen
Grunnlegger
Ålesund
Askøy
Bergen
Oslo
Øygarden
Telefon:
40555900
Vibeke var med på å starte stiftelsen Dale Oen Experience i 2012. Er utdannet fisioterapeut (HiB) og har studert organisasjonsledelse (UiB). Jobber i Equinor.
Kjetil Nordås
Kjetil Nordås
Pedagogisk Leder og konseptutvikler av Dale Oen Academy
Ålesund
Bergen
Oslo
Øygarden
Telefon:
93425483
Kjetil er pedagogisk leder for Dale Oen Academys avdelinger og har utviklet konseptet. Utdannet adjunkt (HiB) og rektor (NHH) med lang erfaring som skoleleder.
Sølvi Fjeld Bjorøy
Sølvi Fjeld Bjorøy
Daglig Driver av Dale Oen-stiftelsen
Øygarden
Bergen
Askøy
Ålesund
Oslo
Telefon:
97130062
Sølvi leder og koordinerer driften i stiftelsen. Hun er utdannet adjunkt (HiB) og rektor (BI) og har lang erfaring som rektor.
“Husk hvor du kommer fra og husk hvorfor du gjør det. Det er den indre motivasjonen som gjør at du har kommet så langt.”
Robin Dale Oen

Grunnlegger, The Dale Oen Experience

Påmelding Dale Oen Academy

Tusen takk! Meldingen din har nå blitt mottatt!
Huffda! Noe gikk galt når skjemaet ble sendt. Vennligst prøv igjen