Søk her!

Vi blåser i hva andre har sagt at du ikke kan. Hos oss får du vise hva du kan hver dag. Og prøve deg på ting du ikke kan. Enda.

Velkommen til Dale Oen Experience. Mestring, opplevelser, aktiviteter og minner for livet på Senteret vårt på Herdlevær i Øygarden eller på Herdla på Askøy.
Ungdom i hengekøye
Ansvarlig, samarbeid og mot.
Velkommen til Dale Oen Experience

Dale Oen Experience tilbyr aktivitetsdager og overnattingscamper i helger, samt alle skoleferier på Dale Oen Senteret i Øygarden og Dale Oen Senteret på Herdla. Målsettingen er at den enkelte skal oppleve mestring og utfordre seg selv innenfor sine egne grenser. I tillegg fokuserer vi på å bygge ungdommer med Dale Oen sine Karakterstyrker (omsorg, mot, empati, selvhevdelse, ærlighet, samarbeid, humør, kreativitet, ydmyket, selvkontroll, ansvarlighet) - ferdigheter som trengs for å være en god medborger og skape sosial bærekraft i det 21. århundre.

Vi arrangerer aktivitetsdager og camper for skoleklasser, lag og foreninger og andre grupper som ønsker å oppleve mestring, utfordre seg og bygge samhold i vakker natur. Vi skreddersyr også aktivitetsdager og opphold for din bedrift. Du trenger ikke være i god form, hos oss får alle mestre på sitt nivå.

Ta kontakt om du ønsker tilbud på en uforglemmelig opplevelse i fantastiske omgivelser.  

Gutt i klatrevegg

Klatring i naturvegg er en ypperlig arena for å oppnå mestring.

Jente som hopper på klipper i havgapet

Det handler om å bli en leder!
Det handler om å få tilbake troen på deg selv!
‍Det handler om å mestre!

5 kjappe:

Hvem?
Pil ned og opp

Jenter og gutter mellom 15* og 20 år fra hele landet. *Ferdig med ungdomskolen.

Hvor?
Pil ned og opp

Øygarden: Herdlevær/Breivik (mulighet for å bo her) Oslo: Ormsundet, Ålesund: Vegsund og Nørve.  

Når?
Pil ned og opp

Fra høstferien til sommerferien mellom 09.00-14.30, pluss korte og lengre ekspedisjoner. Vi følger skolerutene. Påmeldingsfrist: 1. oktober 2024.

Pris?
Pil ned og opp

Ingenting(!) med stipend. Egenandelen er på 80.000,- men om man ikke har muligheten til å betale dette, kan man søke Stiftelsen om stipend for hele eller deler av beløpet.

Illustrasjon av mann med datamaskin som stiller spørsmål.
F.A.Q.

Alle har talenter og et ønske om å mestre.

(True story)

Gjennom Dale Oen Experience får ungdommene utforske sine talenter, oppleve selvrealisering, være med på spennende aktiviteter, etablere samarbeid og utvikle innovative og fremtidsrettede løsninger - med naturen som bakteppe.

Aktivitetene er viktig for å skape engasjement hos våre deltakere, men hovedfokuset er å bruke aktiviteter for å skape mestringsfølelse og at alle skal oppleve mestring. Her er det ikke fokus på hvem som klatrer høyest eller padler raskest, men hvordan man sammen kan nå målet

Ungdom holder sjøstjerne i hånden
Dra på oppdagerferd sammen.
To ungdommer sitter på benk i naturen og ser ut over elv, innsjø
Aktiviteter og samhold

Våre viktigste støttespillere.

Se vår film om akademiet over. (Produsert av: Tv2)

Vi er en del av Kronprinsparets Fond 🤎 Med støtte fra flere andre viktige partnere som Grieg Foundation, Sparebanken Møre, Seaborn, Harris, Inka

Vi samarbeider i ulike grade under året på Dale Oen Academy med ulike bidragsytere. Røde Kors, Redningsselskapet, Bergen Brannvesen, Høgskolen på Vestlandet, AdO Arena, Universitetet i Bergen, byggfirmaer, fiskeri- og oppdrettsnæringen, Havlaboratoriet, Skikite, Alt i Sjøvett og mange fler, og vi har erfarne og superflinke ledere og instruktører som til sammen kan det aller meste.

I løpet av året får Oppdagerne uvurderlig kunnskap og kompetanse, gjennom sertifikater og kurs. På slutten av året får du i tillegg et kompetansebevis som vil være svært nyttig på jobbmarkedet. Kompetansebeviset tar utgangspunkt i 11 nøkkelferdigheter som man trenger for å klare seg i fremtidens samfunn.

Vi i Dale Oen Experience har siden oppstarten hatt rundt 115.000 barn og ungdom på besøk hos oss. Det har gjennom dette arbeidet blitt tydelig for oss at et alternativ til videregående skole direkte etter 10. klasse er helt nødvendig for at mange flotte ungdommer. Dette har vi nå endelig gleden av å tilby!

Kunne du tenke deg et år fylt av spennende 🔥opplevelser, følelsen av å mestre 💪🏼 - og gode vennskap? 🫶🏼

Bilde av skogSamarbeidMestringMestringMestring

Team DOE

Hils på noen av instruktørene som vil da deg varmt i mot på Dale Oen Academy / Experience.
Robin Dale Oen
Robin Dale Oen
Grunnlegger / Daglig Leder
Ålesund
Bergen
Oslo
Telefon:
405 55 800
E-post:
Send meg mail
Robin var med på å starte stiftelsen Dale Oen Experience i 2012. Robin har også vært med på å starte Dale Oen Academy.
Vibeke Dale Oen
Vibeke Dale Oen
Grunnlegger
Ålesund
Askøy
Bergen
Oslo
Øygarden
Telefon:
40555900
E-post:
Send meg mail
Vibeke var med på å starte stiftelsen Dale Oen Experience i 2012. Er utdannet fysioterapeut (HiB) og har studert organisasjonsledelse (UiB). Jobber i Equinor.
Kjetil Nordås
Kjetil Nordås
Pedagogisk Leder og konseptutvikler av Dale Oen Academy
Ålesund
Bergen
Oslo
Øygarden
Telefon:
94446600
E-post:
Send meg mail
Kjetil er pedagogisk leder for Dale Oen Academys avdelinger og har utviklet konseptet. Utdannet adjunkt (HiB) og rektor (NHH) med lang erfaring som skoleleder.
Per Kristian Bratholm
Per Kristian Bratholm
Daglig driver Dale Oen Academy Møre
Ålesund
Telefon:
94836191
E-post:
Send meg mail
Per Kristian har erfaring som pedagog med bachelor i idrett og friluftsliv, PPU og viderutdanning i veilednings- og mentorutdanning.
“Husk hvor du kommer fra og husk hvorfor du gjør det. Det er den indre motivasjonen som gjør at du har kommet så langt.”
Robin Dale Oen

Grunnlegger, The Dale Oen Experience

Påmelding Dale Oen Academy

Tusen takk! Meldingen din har nå blitt mottatt!
Huffda! Noe gikk galt når skjemaet ble sendt. Vennligst prøv igjen