Søk her!

Vi blåser i hva andre har sagt at du ikke kan. Hos oss får du vise hva du kan hver dag. Og prøve deg på ting du ikke kan. Enda.

Velkommen til Askøy. En øy svært nært Bergen, tilbyr flotte friluftsaktiviteter: vandring, sykling, padling og fiske. Nyt Herdla naturreservat og vakre kystlandskap. (Foto: Wikipedia, Aqwis)
Ungdom i hengekøye
Kom tett på havet og kjenn de mektige kreftene.
Velkommen til Dale Oen Experience

Dale Oen Experience er et eventyrlig år for ungdom mellom 15 og 20 år, som ønsker et modningsår før videregående, eller som forberedelse til arbeidslivet. Her får du gjøre mer spennende på ett år enn de fleste på din alder har gjort hele livet.

Hos oss får du vise hva du kan hver dag.Og prøve deg på ting du ikke kan. Enda. Dale Oen Experience er et eventyrlig år for ungdom mellom 15 og 20 år, som ønsker et modningsår før videregående, eller som forberedelse til arbeidslivet. Vi blåser i hva andre har sagt at du ikke kan.

Her får du gjøre mer spennende på ett år enn de fleste på din alder har gjort hele livet ☺️. Du trenger ikke være i god form, hos oss får alle mestre på sitt nivå.

Du kan godt være usikker - men du må være motivert, og du må møte opp hver dag såfremt du kan ☺️

Dette er året som vil forandre livet ditt! 🥳

Gutt i klatrevegg

Det handler om å finne styrkene sine!
Det handler om å finne nye interesser!
Det handler om å lære fordi du ser poenget med å lære!
Det handler om å pushe seg selv!

Jente som hopper på klipper i havgapet

Det handler om å bli en leder!
Det handler om å få tilbake troen på deg selv!
‍Det handler om å mestre!

5 kjappe:

Hvem?
Pil ned og opp

Jenter og gutter mellom 15 og 20 år fra hele landet.

Hvor?
Pil ned og opp

Øygarden: Herdlevær/Breivik (mulighet for å bo her) Oslo: Ormsundet, Ålesund: Stafsethneset/Nørve.  

Når?
Pil ned og opp

Fra høstferien til sommerferien mellom 09.00-14.30, pluss korte og lengre ekspedisjoner. Vi følger skolerutene. Påmeldingsfrist: 1. oktober 2023.

Pris?
Pil ned og opp

Ingenting(!) med stipend. Egenandelen er på 80.000,- men om man ikke har muligheten til å betale dette, kan man søke Stiftelsen om stipend for hele eller deler av beløpet.

Illustrasjon av mann med datamaskin som stiller spørsmål.
F.A.Q.

Alle har talenter og et ønske om å mestre.

(True story)

På Dale Oen Experience får ungdommene utforske sine talenter, oppleve selvrealisering, dra på spennende eventyr, etablere samarbeid og utvikle innovative og fremtidsrettede løsninger - med naturen som bakteppe. Våre deltakere er derfor ikke elever, men utforskere!

Gjennom Dale Oen Experience forvandler vi tradisjonelle teoretiske fag til praktiske opplevelser. Det handler om å lære om verden ved å være en del av den

Vi ønsker å la ungdommen utforske havet med undervannsdroner, seilbåter og kajakker, samt andre verktøy som kun fantasien setter grenser for. De skal dra på eventyrlige ekspedisjoner til sjøs og på land, og oppdage gleden ved å forfølge drømmer – og motet til å realisere dem.

Ungdom holder sjøstjerne i hånden
Dra på oppdagerferd sammen.
To ungdommer sitter på benk i naturen og ser ut over elv, innsjø
Det kan være ganske så friskt i vannet.

Våre viktigste støttespillere.

Se vår film om akademiet over. (Produsert av: Tv2)

Vi er en del av Kronprinsparets Fond 🤎 Med støtte fra flere andre viktige partnere som Grieg Foundation, Sparebanken Møre, Seaborn, Harris, Inka

Vi samarbeider i ulike grade under året på Dale Oen Academy med ulike bidragsytere. Røde Kors, Redningsselskapet, Bergen Brannvesen, Høgskolen på Vestlandet, AdO Arena, Universitetet i Bergen, byggfirmaer, fiskeri- og oppdrettsnæringen, Havlaboratoriet, Skikite, Alt i Sjøvett og mange fler, og vi har erfarne og superflinke ledere og instruktører som til sammen kan det aller meste.

I løpet av året får Oppdagerne uvurderlig kunnskap og kompetanse, gjennom sertifikater og kurs. På slutten av året får du i tillegg et kompetansebevis som vil være svært nyttig på jobbmarkedet. Kompetansebeviset tar utgangspunkt i 11 nøkkelferdigheter som man trenger for å klare seg i fremtidens samfunn.

Vi i Dale Oen Experience har siden oppstarten hatt rundt 115.000 barn og ungdom på besøk hos oss. Det har gjennom dette arbeidet blitt tydelig for oss at et alternativ til videregående skole direkte etter 10. klasse er helt nødvendig for at mange flotte ungdommer. Dette har vi nå endelig gleden av å tilby!

Kunne du tenke deg et år fylt av spennende 🔥opplevelser, følelsen av å mestre 💪🏼 - og gode vennskap? 🫶🏼

Bilde av skogSamarbeidMestringMestringMestring

Team DOE

Hils på noen av instruktørene som vil da deg varmt i mot på Dale Oen Academy / Experience.
Robin Dale Oen
Robin Dale Oen
Grunnlegger / Daglig Leder
Ålesund
Bergen
Oslo
Telefon:
405 55 800
Robin var med på å starte stiftelsen Dale Oen Experience i 2012. Robin og teamet har også vært med på å starte Dale Oen Academy.
Vibeke Dale Oen
Vibeke Dale Oen
Grunnlegger
Ålesund
Askøy
Bergen
Oslo
Øygarden
Telefon:
40555900
Vibeke var med på å starte stiftelsen Dale Oen Experience i 2012. Er utdannet fisioterapeut (HiB) og har studert organisasjonsledelse (UiB). Jobber i Equinor.
Kjetil Nordås
Kjetil Nordås
Pedagogisk Leder og konseptutvikler av Dale Oen Academy
Ålesund
Bergen
Oslo
Øygarden
Telefon:
93425483
Kjetil er pedagogisk leder for Dale Oen Academys avdelinger og har utviklet konseptet. Utdannet adjunkt (HiB) og rektor (NHH) med lang erfaring som skoleleder.
Sølvi Fjeld Bjorøy
Sølvi Fjeld Bjorøy
Daglig Driver av Dale Oen-stiftelsen
Øygarden
Bergen
Askøy
Ålesund
Oslo
Telefon:
97130062
Sølvi leder og koordinerer driften i stiftelsen. Hun er utdannet adjunkt (HiB) og rektor (BI) og har lang erfaring som rektor.
“Husk hvor du kommer fra og husk hvorfor du gjør det. Det er den indre motivasjonen som gjør at du har kommet så langt.”
Robin Dale Oen

Grunnlegger, The Dale Oen Experience

Påmelding Dale Oen Academy

Tusen takk! Meldingen din har nå blitt mottatt!
Huffda! Noe gikk galt når skjemaet ble sendt. Vennligst prøv igjen