Dale Oen satser i Ålesund

Robin Dale Oen
20.4.2023
Tid å lese artikkel: 0 min.
Dale Oen satser i Ålesund
Illustrasjonsfoto: Ålesund (Unsplash)

Det er en entusiastisk Robin Dale Oen som forteller at «The Dale Oen Experience» kommer til å etablere seg i Ålesund. Nærmere bestemt på Stafsethneset.- Der skal vi bruke det vi kaller «gamlehuset», forteller Harald Eidsaa. Han er rektor på Blindheim ungdomsskole som har ansvaret for den alternative opplæringa på Stafsethneset skole.

Utenforskap

Dale Oen-organisasjonen er et tilbud til ungdom mellom 16 og 19 år som opplever utenforskap, og dropper ut av skolen.- Dette gjelder altfor mange, og målet med året hos oss er å få dem tilbake på skole eller i jobb, forteller Robin Dale Oen.Og han har også tall som viser at dette er et tilbud som gir resultater.- Ni av ti går tilbake til skolen, forteller Dale Oen.Harald Eidsaa sier at han ser altfor mange ungdommer som mangler tilhørighet, venner og trygge voksne. Og så dropper de ut av skolen.- Men vi har ingen verktøy for å få dem tilbake, og dette koster samfunnet dyrt, understreker Eidsaa.

Bygger karakter

Robin Dale Oen forteller om alle de ulike aktivitetene som i løpet av et år skal bygge karakter - ikke karakterer.- Disse ungdommene har alle ressurser - det gjelder bare finne ut hvordan de skal brukes. Og det er fantastisk å se hvordan de utvikler seg det året de er hos oss.I dag er Dale Oen-organisasjonen etablert i Øygarden og i Oslo, og nå står altså Ålesund for tur.Torsdag var Robin i Ålesund for å snakke med mulige støttespillere, og Sparebanken Møre har allerede varslet at de vil bidra med fire millioner kroner.

Artikkelforfatter: Hilde Hovik, Sunnmørsposten

Andre nyheter

Søk her!

Kontakt The Dale Oen Experience 🤙🏼

Vil du vite mer om hva du kan oppleve hos oss? Bruk skjemaet nedenfor og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.

Tusen takk! Meldingen din har nå blitt mottatt!
Huffda! Noe gikk galt når skjemaet ble sendt. Vennligst prøv igjen