Melding fra Dale Oen Experience

1.3.2024
Tid å lese artikkel: 0 min.
Melding fra Dale Oen Experience
Illustrasjonsfoto sikkerhetsutstyr

Fallulykken på Herdla

Vår kommentar til saken:


— Vår oppfatning er at vi har fulgt gjeldende regler, og ivaretatt sikkerheten godt. Vi har brukt Norges mest anerkjente selskaper både til oppgradering, vedlikehold og kontroll av anlegget, sier Robin Dale Oen.
— Dette er en svært trist hendelse. Vi ser frem til politiets gjennomgang, og vil dele all informasjon med dem. Vi regner med at deres undersøkelser vil avklare om noe burde vært gjort annerledes, og om noe kan gjøres for å hindre at noe lignende skjer igjen.

Bakgrunn:
En mann ble i mai 2023 alvorlig skadet da han falt ned fra via ferrata-løypen på Herdla i Askøy kommune. Mannen var deltaker på et arrangement i regi av Dale Oen Experience.

Deltakerne hadde normalt sikkerhetsutstyr og fikk opplæring og trening før de startet på løypen. Mannen som ble skadet, gikk ut av følget underveis og sa han ikke ville fortsette, før han koblet seg på igjen og fulgte etter. Det skjedde da en feil, og han falt. Dale Oen Experience ga umiddelbart førstehjelp og varslet nødetatene, som fikk ham på sykehus. Både politiet og Askøy kommune ble varslet om ulykken samme dag.

Via ferrata-løypen eies av Askøy kommune. Vi har ansvar for drift og vedlikehold. Kort tid før ulykken ble anlegget oppgradert og kontrollert av fagfolk. Stedet der fallet skjedde er av dem karakterisert som en travers, og anlegget er godkjent ut fra forståelsen av at en via ferrata med travers ikke krever godkjenning av Statens Jernbanetilsyn (SJT).

Det er i media spekulert i at traversen er en zipline, som skulle vært godkjent av SJT. Vi mener dette er feil, men avventer politiets konklusjoner. Det finnes en zipline et annet sted på Herdla, men denne er ikke i bruk. En annen ble fjernet.

Søk her!

Kontakt The Dale Oen Experience 🤙🏼

Vil du vite mer om hva du kan oppleve hos oss? Bruk skjemaet nedenfor og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.

Tusen takk! Meldingen din har nå blitt mottatt!
Huffda! Noe gikk galt når skjemaet ble sendt. Vennligst prøv igjen