Søk her!

Vi blåser i hva andre har sagt at du ikke kan. Hos oss får du vise hva du kan hver dag. Og prøve deg på ting du ikke kan. Enda.

Velkommen til Askøy. En øy svært nært Bergen, tilbyr flotte friluftsaktiviteter: vandring, sykling, padling og fiske. Nyt Herdla naturreservat og vakre kystlandskap. (Foto: Wikipedia, Aqwis)
Ungdom i hengekøye
Kom tett på havet og kjenn de mektige kreftene.
Velkommen til Dale Oen Experience

Dale Oen Experience er et eventyrlig år for ungdom mellom 15 og 20 år, som ønsker et modningsår før videregående, eller som forberedelse til arbeidslivet. Her får du gjøre mer spennende på ett år enn de fleste på din alder har gjort hele livet.

Hos oss får du vise hva du kan hver dag.Og prøve deg på ting du ikke kan. Enda. Dale Oen Experience er et eventyrlig år for ungdom mellom 15 og 20 år, som ønsker et modningsår før videregående, eller som forberedelse til arbeidslivet. Vi blåser i hva andre har sagt at du ikke kan.

Her får du gjøre mer spennende på ett år enn de fleste på din alder har gjort hele livet ☺️. Du trenger ikke være i god form, hos oss får alle mestre på sitt nivå.

Du kan godt være usikker - men du må være motivert, og du må møte opp hver dag såfremt du kan ☺️

Dette er året som vil forandre livet ditt! 🥳

Gutt i klatrevegg

Det handler om å finne styrkene sine!
Det handler om å finne nye interesser!
Det handler om å lære fordi du ser poenget med å lære!
Det handler om å pushe seg selv!

Jente som hopper på klipper i havgapet

Det handler om å bli en leder!
Det handler om å få tilbake troen på deg selv!
‍Det handler om å mestre!

5 kjappe:

Hvem?
Pil ned og opp

Jenter og gutter mellom 15 og 20 år fra hele landet.

Hvor?
Pil ned og opp

Herdlevær/Breivik/Herdla. Alle oppdagere får mulighet til å bo på Akademiet vårt. Fantastiske fasiliteter like i havgapet. Buss mellom Bergen og Ovågen.

Når?
Pil ned og opp

Fra høstferien til sommerferien mellom 09.00-14.30, pluss korte og lengre ekspedisjoner. Vi følger skolerutene. Påmeldingsfrist: 1. oktober 2023.

Pris?
Pil ned og opp

Ingenting(!) med stipend. Egenandelen er på 80.000,- men om man ikke har muligheten til å betale dette, kan man søke Stiftelsen om stipend for hele eller deler av beløpet.

Illustrasjon av mann med datamaskin som stiller spørsmål.
F.A.Q.

Alle har talenter og et ønske om å mestre.

(True story)

På Dale Oen Experience får ungdommene utforske sine talenter, oppleve selvrealisering, dra på spennende eventyr, etablere samarbeid og utvikle innovative og fremtidsrettede løsninger - med naturen som bakteppe. Våre deltakere er derfor ikke elever, men utforskere!

Gjennom Dale Oen Experience forvandler vi tradisjonelle teoretiske fag til praktiske opplevelser. Det handler om å lære om verden ved å være en del av den

Vi ønsker å la ungdommen utforske havet med undervannsdroner, seilbåter og kajakker, samt andre verktøy som kun fantasien setter grenser for. De skal dra på eventyrlige ekspedisjoner til sjøs og på land, og oppdage gleden ved å forfølge drømmer – og motet til å realisere dem.

Ungdom holder sjøstjerne i hånden
Dra på oppdagerferd sammen.
To ungdommer sitter på benk i naturen og ser ut over elv, innsjø
Det kan være ganske så friskt i vannet.

Våre viktigste støttespillere.

Se vår film om akademiet over. (Produsert av: Tv2)

Vi er en del av Kronprinsparets Fond 🤎 Med støtte fra flere andre viktige partnere som Grieg Foundation, Sparebanken Møre, Seaborn, Harris, Inka

Vi samarbeider i ulike grade under året på Dale Oen Academy med ulike bidragsytere. Røde Kors, Redningsselskapet, Bergen Brannvesen, Høgskolen på Vestlandet, AdO Arena, Universitetet i Bergen, byggfirmaer, fiskeri- og oppdrettsnæringen, Havlaboratoriet, Skikite, Alt i Sjøvett og mange fler, og vi har erfarne og superflinke ledere og instruktører som til sammen kan det aller meste.

I løpet av året får Oppdagerne uvurderlig kunnskap og kompetanse, gjennom sertifikater og kurs. På slutten av året får du i tillegg et kompetansebevis som vil være svært nyttig på jobbmarkedet. Kompetansebeviset tar utgangspunkt i 11 nøkkelferdigheter som man trenger for å klare seg i fremtidens samfunn.

Vi i Dale Oen Experience har siden oppstarten hatt rundt 115.000 barn og ungdom på besøk hos oss. Det har gjennom dette arbeidet blitt tydelig for oss at et alternativ til videregående skole direkte etter 10. klasse er helt nødvendig for at mange flotte ungdommer. Dette har vi nå endelig gleden av å tilby!

Kunne du tenke deg et år fylt av spennende 🔥opplevelser, følelsen av å mestre 💪🏼 - og gode vennskap? 🫶🏼

Bilde av skogSamarbeidMestringMestringMestring

Team DOE

Hils på noen av instruktørene som vil da deg varmt i mot på Dale Oen Academy / Experience.
Pål Wolland
Pål Wolland
Aktivitets og Bookingansvarlig
Ålesund
Askøy
Bergen
Oslo
Øygarden
Telefon:
93459676
Pål er ansvarlig for all booking og aktiviteter hos Dale Oen. Lang erfaring fra event og arrangement tjenester. Utdannet kokk.
Henrik Steffensen
Henrik Steffensen
Pedagog og instruktør Dale Oen Academy Øygarden
Øygarden
Askøy
Telefon:
Utdannet lærer med solid utendørs erfaring sommer som vinter.
Siri sættem
Siri sættem
Pedagog Dale Oen Academy Oslo
Oslo
Telefon:
47884970
Utdannet lærer med MA i ADHD. På landslaget i fotball golf.
Christian Aronsen
Christian Aronsen
Drifter Dale Oen Senteret Herdla (Askøy)
Askøy
Telefon:
90053270
Drifter Dale Oen Senteret på Herdla (Askøy)
“Husk hvor du kommer fra og husk hvorfor du gjør det. Det er den indre motivasjonen som gjør at du har kommet så langt.”
Robin Dale Oen

Grunnlegger, The Dale Oen Experience

Påmelding Dale Oen Academy

Tusen takk! Meldingen din har nå blitt mottatt!
Huffda! Noe gikk galt når skjemaet ble sendt. Vennligst prøv igjen